Zieke kuikens hulp gevraagd

  • Advertentie

Zieke kuikens hulp gevraagd

Berichtdoor Pukkie123 op 17 Jul 2010, 20:57

Hallo Allemaal
Ik heb een ernstig probleem en ben op zoek naar mensen die dit kennen en iets weten.
Het is als volgt:
Wij hebben 7 weken geleden 3 kuikens gehaalt bij Dierenhandel Hoogendoorn, 2 Brahma hennen en 1 Legkipje van ongeveer 2a3 weken, de eerste 2,5 week ging alles uitstekend, ze groeide goed niks aan de hand, maar opeens op een morgen zagen we bloed bij 1 van de kuikens in de ontlasting, Da gebeld en we moesten beginnen met de Coccidiosemix: werkzame stof = Sulfaquinoxaline Na. 4% door 't water 5 gr per liter ( deze hadden we al bij deze dierenhandel meegenomen omdat bij ons in de buurt niks hiervoor te krijgen is. ) ( We hebben hier 6 DierenArtsen in de buurt maar geen 1 met ervaring over pluimvee )
Nog geen 8 uur later hoor ik ineens een hoop getik bij de kuikens en ga meteen kijken, ligt dat kuiken hevig te schokken en op moment dat ik heb oppak voel ik het al wegzakken, en het was in nog geen 30 seconde gebeurt & ze was dood, en we zagen daarna bloed uit haar achterste lekken. De volgende morgen DA gevraagt of ze Sectie wilden uitvoeren, maar dat wilden hij niet omdat hij zeker wist dat het Coccidiose was.
We zijn toen verder gegaan 1 week met de overige 2 kuikens te behandelen met Coccidiosemix en na de week met Multivitamine. De brahma had ook bloed in haar ontlasting gehad maar het legkippje niks. Met deze 2 ging het daarna prima.
We hebben daarna Hoogendoorn opgebeld en hij vertelden ons dat we een nieuw Brahma kuiken mochten komen uitzoeken, wij wilden er graag 2 en hij zou ze voor ons alvast een kuurtje geven tegen Coccidiose en Ontwormen, een paar dagen later hebben we ze opgehaalt, ze waren 1 en 2 weken oud, en heel wat kleiner als de kuikens die we al hadden,
Ik zlg het even zo doen om beter aan tegeven over welk kuiken ik het heb:
Kuiken 1: Legkip kuiken van 8 weken ( nog niks gehad in al de tijd dat we haar hebben)
Kuiken 2: Brahma van 8 weken ( Bloed in poep, maar na een paar dagen coccimix weg)
Kuiken 3: Brahma van 2 weken was toen we ze kregen 180 gram
Kuiken 4: Brahma van 1 week was toen we ze kregen 102 gram
We hebben ze apart van elkaar gehouden, maar nog geen week naardat wij ze hadden begon kuiken 4 savonds ineens een hoog piepend geluid te maken, ik kan het niet echt uitlegen maar het klonk een beetje alsof ze moest niezen en inplaats van een hatsjoe was het meer een hatsj met een lange harde ieieieie erachter, terwijl ze een uitgestrekt nekje erbij had, en het was benauwd, en in 1 dag heel erg mager geworden, DA gebeld het was zondag avond maar ze was zo benauwd en kon zelf niet meer drinken, nou de enige reactie die je hier krijgt is laat maar kapot gaan nieuwe kuikens zijn goedkoper.
Snachts hebben we haar ieder uur wat suikerwater gegeven ( het was erg warm en zo werdt ze weer wat levendiger zodat ze wel zelf bleef eten), en zijn we de volgende morgen maar een andere DA gegaan, Zij wist er ook niet veel van maar je moet toch wat. Ze heeft een nogals aanwezige assistent die ook niks weet van kippen, die meteen gilde oh dat zal wel Gaapworm zijn, heb wel eens gelezen op internet als ze gapen. Maar wij hadden zelf er niet zon goed gevoel bij die diagnosen omdat het in eens opkwam en ze in 1 dag broodmager was geworden terwijl ze wel nog goed at. En ze had 42 graden koorts.
Maar goed de DA dacht dat het dat dan wel was en heeft haar vervolgen Stronghold voor honden en katten gegeven in haar nekje en Enrofloxoral: 1 druppel 2 x daags voor 1 week lang,
Met de andere kuikens 1, 2, 3 was tot nu toe niks aan de hand, de volgende dag DINSDAG laat ik de grotere kuikens uit hun hok zodat ze lekker door de kamer kunnen wandelen zoals iedere dag, kan de grote Brahma nr 2 van 8 weken ineens niet meer lopen en valt steeds om, en die was ook ineens zo mager, dus meteen naar de DA moesten we alle kuikens Enrofloxoral: 1 druppel 2 x daags voor 1 week lang geven, en alle kuikens behandelen met strongholt, maar helaas heeft dat kuiken de nacht niet eens meer gehaalt, ( we hebben sectie laten doen maar daar kwam niks uit) Bij het kleinste kuiken 4 was de temp gezakt naar 38graden, maar Bleef dat geluid maken dat had tijd nodig volgens haar.
Woensdag morgen zag ik dat kuiken 3 een ontstoken oogje had en heb daar bij de DA, CAF zalf voor gekregen, dit voor 5a6 dagen 3xdaags.
Donderdag DA weer gebeld Kuiken 4 viel steeds meer af ze was nog maar 82gr en het ging nog steeds niet veel beter ze dronk nog steeds niet zelf maar at wel, en nu begon kuiken 3 ook af te vallen van 196 na 180 en steeds meer. DA dacht nog steeds aan gaapworm en nu moesten we ook iedere dag Flubanol pasta gaan geven 5a6 dagen lang iedere dag 1 drupje,
Nu kregen ze dus: 1x flubanol / 2x 1druppel Enrofloxoral / (en 3x oogzalf alleen kuiken 3) p/d, en hadden ze Stronghold gehad.
Nu deden kuiken 3 & 4 het iets beter en Zaterdag begon kuiken 4 weer zelf te drinken, nu 94 gr & kuiken 3 202gr. Kuiken 4 maakten dat geluid af en toe nog en het leek wel of ze na de druppels Enrofloxoral erger was als ervoor
Na ong 1 week was alles van de medicijnen af en kwam weer aan. Kuiken 4 maakten dat geluid nog af en toe. Maar zw kwam wel mondjes maat bij kuiken 3 was nu 282gr en kuiken 4 eindelijk 102gr, ze is hier nu al 3 weken.
Nu naar weer een week later ( deze week ) werd kuiken 4 weer benauwd en kregen zowel zij als kuiken 3 een ontstoken oogje, kuiken 3 is nu 320gr en kuiken 4 is nu 146gr. DA weer gebeld en na weer een best we rottig antwoord ( de DA die ons hielp was op vakantie, dit was een andere uit die praktijk) hebben we Utrecht gebeld, hun hebben ons al vaker telefonische geholpen met deze kuikens en andere van onze dieren,
(Utrecht: werken dierenartsen in opleiding die begeleid worden door hogere mensen, allemaal in iets anders gespecialiseert zijn en geven lessen op school en werken telefonische en in de praktijk om ervaring op te doen) zoiets ongeveer weet het niet precies. Maar tot nu toe hebben ze ons nog altijd uitstekend geholpen.
en zij dachten aan een longschimmel ipv gaapworm, hun zouden onze DA bellen om te vragen wat de kuikens allemaal gehad hebben, omdat hij ze in de praktijk nog iets had gegeven waar wij niet van weten wat het is, en zou hun zeggen welke middelen ze moeten hebben en zorgen dat als ze deze niet in huis hadden er zouden komen.
Die middag onze DA gebeld met wat Utrecht had aanbevolen. (hij was niet zo happy met dat we utrecht hadden gebeld maar dat kon ons niet zoveel schelen hij had al 3 weken de tijd gehad en het werd er niet beter op).
Hij zij dat we verder moesten gaan met de Enrofloxoral:
kuiken 3 moest in totaal 32 druppels hebben per dag en kuiken 4 moest er 16 hebben p/d, Omdat een kip zo'n snelle stofwisseling heeft is 2 druppels per dag lang niet genoeg.
En we moesten weer beginnen met de Coccidiosemix ???, maar volgens ons, aan z'n stem te horen heeft hij dat er zelf een beetje bij verzonnen.
Nu is mijn vraag of ze Enrofloxoral & Coccidiosemix samen mogen hebben, we kunnen Utrecht namelijk niet te pakken krijgen.
En of iemand weet wat het zou kunnen zijn.
Utrecht heeft gevraagt of als het kuiken 4 alsnog komt te overlijden of hun de sectie mogen doen omdat het misschien een nieuw soort ziekten kan zijn onder de kippen.
Emailen kan ook, ik weet het echt niet meer. xcindyxmelanie@gmail.com
Pukkie123
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 17 Jul 2010, 19:24

Terug naar Brahma

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast